Birkenstock: O se Talatuu o Faamafanafanaga ma Fa'asinomaga

图片1

O le tala faasolopito o Birkenstock na amata i le 1774, ma avea ai ma igoa e tutusa lelei ma le lelei ma le mafanafana. O Konrad Birkenstock, i le 1897, na toe fa'afouina seevae e ala i le fa'atupuina o le seevae muamua fa'atusa fa'a-anatomi mulimuli ma fetu'una'i vae, fa'avae le fa'avae mo le manuia o le fa'ailoga. E ui i le aga'i atu i le gaosiga o fale gaosi oloa i le amataga o le 20th seneturi, na tumau pea Birkenstock i le faiga o seevae masani. O lenei fa'amaoni na ta'ita'ia ai lo latou tomai i le insole design, fa'amalieina le fa'atupula'ia o mana'oga mo maketi mo aganu'u, seevae galue.

O le 1902 na faia ai e Konrad le fa'avae vae fa'ata'ita'i na vave fa'aaogaina e le au gaosi seevae tetele mo lona fa'amafanafana ma le lagolago. E oʻo atu i le 1913, na galulue faʻatasi ai Birkenstock ma le faʻalapotopotoga faʻafomaʻi e faʻateleina seevae faʻalesoifua maloloina, faʻamamafaina le taua o seevae talafeagai mo le soifua maloloina o vae.

I le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi, na faʻalauteleina ai e Birkenstock a latou taulaga e aofia ai seevae faʻasolosolo mo fitafita, ma i le 1914, na latou faʻalauiloaina le "Blue Footbed," faʻatau atu i Europa atoa. O a latou aʻoaʻoga faʻapolofesa i le 1932 ma le lolomiina o le Carl Birkenstock System i le 1947 na faʻamalosia ai o latou tomai i le soifua maloloina o vae.

图片2
图片3

O le mamanu a Karl Birkenstock i le 1963 o le uluai seevae Birkenstock, "The Madrid," na faailogaina ai le ulufale atu o le faailoga i le maketi masani. E oo atu i le 1966, na taunuu ai seevae Birkenstock i le Iunaite Setete, ma maua ai le lauiloa i le 1970s counter-culture movement.

O le seevae lauiloa a Arizona, na faʻalauiloaina i le 1973, na avea ma faʻatau sili i le lalolagi atoa. Na talia e Birkenstock le faʻaauau i le 1988 ma vaʻaia le toe faʻafouina i le 1990s ona o le "anti-fashion" na avea ma masani. O le tu'ufa'atasiga o le fa'ailoga i totonu o se fa'alapotopotoga tu'ufa'atasi i le 2013 ma lona fale fa'atupu i Pale i le 2019 e atagia mai ai lona fa'atupuina o measina.

O le taulaiga a Birkenstock i le mafanafana ma le soifua maloloina e tumau pea. Ua latou tete'e mai le avea ma se fa'ailoga taugata, fa'aitiitia le galulue fa'atasi ma fa'ailoga fa'aigoa e tumau fa'amaoni i a latou fa'atauga autu.

图片5
图片4

I le XINZIRAIN, matou te ofoina atu oloa masani a Birkenstock, mai mamanu tulaga ese i le gaosiga atoa. O a matou 'au'aunaga e fesoasoani i au 'oloa e tu matilatila i le fa'alapotopotoga fa'afaife'au ma lagolagoina galuega fa'apisinisi malosi. Fa'afeso'ota'i i matou i aso nei e a'oa'o atili e uiga i a matou 'au'aunaga fa'apitoa ma isi fofo gaosi.


Taimi meli: Iul-02-2024